Vereecken 50 jaar in vers fruit

Vereecken Fruit is 50 jaar de specialist in fruit. In 1968 startte Theo Vereecken in Dronten met de teelt van en handel in fruit. Om ‘de appels met een vlekje’ tot meerwaarde te brengen, schilde hij het fruit of maakte er sap van. Veel is er veranderd, maar de duurzame teelt en productie staat nog steeds voorop. Naast de teelt van appels en peren is Vereecken fruitverwerker en -distributeur voor de zakelijke markt. We voegen pure waarde toe. Al 50 jaar.

Agrarisch Ondernemer van het jaar

Vereecken Fruit is in 2015 uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar in Nederland. De jury kwalificeerde het werk als ”topsport met passie’’:


“Zij brengen op indrukwekkende wijze hun appels en peren tot waarde. Het ondernemerschap reikt verder dan de teelt. Bij Vereecken gaat niets verloren. Het bedrijf ontwikkelde zelf een schilmachine. Zij zijn maatschappelijk betrokken, wat onder meer blijkt uit inzet van Wajong-jongeren en steun aan de hospice. Zij houden rekening met de omgeving. Via bestuurlijke betrokkenheid bij fruittelersorganisatie NFO werken ze aan een beter personeelsbeleid.”