Wat we doen

Vereecken Fruit verzorgt de teelt, opslag, het sorteren, schillen, snijden, persen en verpakken van appels en peren. Daarmee kunnen we de beste kwaliteit van ons verse of geschilde fruit en onze sappen garanderen voor onze zakelijke klanten.

Teelt van appels en peren

We telen appels en peren in onze boomgaard van 48 hectare. Daarnaast kopen we fruit in. Al dit handgeplukte fruit, leveren we nagenoeg jaarrond aan onze zakelijke klanten. Deze vruchten gaan naar de groothandel en supermarkten. Vereecken levert zelfbereide sappen aan horeca en boerderijwinkels.

Sorteren, snijden en schillen

Vereecken sorteert volledig automatisch op kleur en maat. Daarna volgt de visuele kwaliteitsselectie. Vereecken schilt, snijdt en verpakt appels en peren tot een kant-en-klaar product voor bakkerijen, horeca, grootkeukens en catering. Afhankelijk van de klantspecificatie wordt gelet op de bakkwaliteit, smaak en hardheid van de gesneden fruitstukjes.

Koeling en transport

In Dronten beschikt Vereecken over moderne bedrijfshallen met hightech productielijnen om het fruit verantwoord en efficiƫnt te verwerken. De energiezuinige koeling biedt plaats aan drie miljoen kilo fruit. Gedurende het jaar worden de appels en peren gesorteerd, geschild, gesneden en op maat verpakt. Ook de promotie, labelling en transport heeft Vereecken in eigen beheer.