Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Vereecken Fruit levert het beste product. Daarbij gaan wij altijd verantwoord om met onze medewerkers, de gewassen, milieu en productieprocessen. We telen het fruit met een minimale inzet van gewasbeschermingsmiddelen. Medewerkers worden opgeleid om zo hygiënisch en veilig mogelijk te kunnen werken. Vereecken is GlobalGAP, SKAL en Nature’s Choice gecertificeerd.

Fruit met een vlekje

Vereecken haalt alles uit appels en peren. Fruit ‘met een vlekje’ – bijvoorbeeld door hagelschade – schillen we met onze moderne schilmachines en verwerken we tot halffabricaat voor bakkerijen en de foodverwerkende industrie.

Energiezuinig en CO₂-neutraal

Ook benutten we op ingenieuze wijze de warmte die vrijkomt bij het koelen van de peren. Deze warmte wordt weer benut om de bedrijfshallen te verwarmen. Daarnaast werken we zoveel mogelijk CO2-neutraal door de aanschaf van zonnepanelen op het dak van de bedrijfshallen, productieruimtes en op de vrachtwagens.

Van persen tot pulp

Na het schillen blijven de klokhuizen en schillen over. Die worden niet als afval beschouwd, maar ook geperst tot sap. De resterende pulp wordt verkocht voor wormenvoer, pectinewinning en stroopproductie of afgevoerd naar de biovergister.